Meny

Restaurant: Lysverket tilbyr to menyer basert på verdens beste sjømat og produkter fra lokale gårder. Våre menyer er 4 retter og 7 retter og serveres tirsdag - lørdag fra 17.00 - 22.00.

Bar: Dersom du ønsker et kortere måltid tilbyr vi a la carte i baren tirsdag - lørdag fra 17.00 - 22.00. Mellom lunsj og middag tilbyr vi enkle retter fra barmenyen som fiskesuppe og salat. 

Lunsj: Vi tilbyr lunsj a la carte og vår meny er basert på de samme fantastiske produktene som våre menyer til middag. Lunsj serveres tirsdag - lørdag fra 11.00 - 15.00.

Vennligst informer oss om allergier eller dersom kjøkkenet skal ta spesielle hensyn. 

Lunsj

  • Delemeny - Kjøkkenet setter sammen et utvalg kalde og varme retter
  • Delemeny med sjokoladekake og kaffe
  • 395,- per person
  • Delemeny til bordet uten dessert
  • 295,- per person
  • Gravet pastrami av hjort på flatbrød - med rømme og pepperrot
  • 175,-
  • “Grilled cheese sandwich" - Surdeigsbrød med smeltet ost, neper og majones
  • 165,-
  • Fritert fiskeburger - Panert og fritert torskefisk med remulade, syltet løk og salat på burgerbrød. Ekstra sidesalat kan bestilles
  • 165,-
  • Bergensk fiskesuppe - Med store biter fisk og rotgrønnsaker. Serveres med brød og smør
  • 175,-
  • Kyllingsalat - Økologisk kylling fra Homlagarden med bacon fra Anders Tveite. Serveres med brød og smør
  • 195,-
  • Syltet pære fra Hardanger - med Fønix-ostedressing og fritert løk. Serveres med brød og smør
  • 165,-
  • Grønn salat med østerssaus - Grønn salat med østerssaus, agurk og rabarbra
  • 195,-
  • Dessert
  • Pærer fra Hardanger med bokhvetekjeks og eplegelé
  • 125,-
  • Sjokoladekake med brunost og mandler
  • 145,-
  • Et utvalg upasteuriserte, norske oster - Servert med surkålspuré, solbær og flatbrød
  • 225,-

Barmeny

  • Småretter
  • Chips med plankton-dip
  • 95,-
  • Fritert klippfisk med spicy 1000 island
  • 95,-
  • Bergensk fiskesuppe
  • 45,-
  • Stillehavs- og flatøsters fra Norge
  • 6 stk 245,- / 12 stk 395,-
  • Assortert spekemat fra Anders Tveite og Ask
  • Per 100 gr 145,-
  • Ostetallerken fra Stavanger Ysteri og Undredal
  • 225,-
  • Knutekål med neper, stangselleri og XO saus
  • 95,-
  • Brokkoli, krabbe, grønnkål og shiso fra Brimse
  • 175,-
  • Røykt kamskjell, furunålsgelé og Cox-eple fra Knut Finne
  • 115,-
  • Brød og smør
  • 55,-
  • Krydrede nøtter
  • 45,-
  • Tradisjonsmat
  • Puspas – Bergens versjon av fårikål
  • 195,-
  • Bergensk fiskesuppe med brød og smør
  • 175,-
  • Hovedretter
  • Torsk med jordskokk, svart hvitløk og fermentert rosenkål
  • 345,-
  • Villsau med stekte poteter og blomkarse
  • 345,-
  • Dessert
  • Gråpærer fra Hardanger, pærekrem, bokhvetekjeks og eplegelé
  • 125,-
  • Sjokoladekake med brunost og mandler
  • 145,-
  • Iskrem av engsyre med honning og hasselnøtter
  • 75,-

Fire retter

  • Eksempelmeny - vi forandrer menyen etter råvaretilgang
  • Knutekål med neper, stangselleri og XO saus
  • Ristet brokkoli, krabbe, grønnkål og shiso fra Brimse gård
  • Torsk med jordskokk, svart hvitløk, fermentert rosenkål og brunet smør
  • Gråpærer fra Hardanger med pærekrem, bokhvetekjeks og eplegelé
  • Menypris 745,-
  • Assorterte norske oster med flatbrød og tilbehør
  • + kr 225,- for to gjester
  • Vinpakke
  • + 645,-

Syv retter